Maak een afspraak

Een afspraak maken kan via ons online afsprakensysteem of telefonisch op 015 68 00 43.

Ben je een gekende patiënt en kom je voor een nieuwe klacht? Gelieve dan telefonisch contact op te nemen.

Meebrengen bij het eerste consult:

  • Identiteitskaart
  • Doktersvoorschrift
  • Verslagen van reeds voltooide onderzoeken of beeldvorming
  • Grote en kleine handdoek

Het annuleren van een afspraak kan telefonisch of online tot 24u op voorhand. Niet geannuleerde afspraken worden aangerekend.

Specialisatie ter optimalisatie.
Dit zijn onze expertises.

Als praktijk kiezen wij ervoor om ons te specialiseren in een bepaald deeldomein van de kinesitherapie: de musculoskeletale kinesitherapie. Binnen dit deeldomein specialiseren we ons nog verder in sportkinesitherapie, manuele therapie en dry needling. Binnen deze specialisaties heeft elk van onze kinesitherapeuten dan weer zijn bepaalde expertises. Op deze manier willen we ervoor zorgen dat je steeds behandeld wordt door een expert in kwestie. Voor klachten die niet binnen onze specialisaties vallen, verwijzen wij graag door naar bekwame kinesitherapeuten in de nabije omgeving.  

Jens Rosiers demonstreert een oefening. Specialisatie sportkinesitherapie.

Sportkinesitherapie

Als sportkinesitherapeut besteden wij veel aandacht aan de kwaliteit van bewegen van het menselijk lichaam. We analyseren nauwkeurig de uitvoering van bepaalde sportspecifieke bewegingen. Zo zullen we bijvoorbeeld bij een loopblessure steeds een loopanalyse doen. Eventuele tekorten in mobiliteit, stabiliteit, coördinatie, spierlengte, spiercontrole of spierkracht worden opgespeurd. Waar mogelijk objectiveren we deze tekorten aan de hand van betrouwbare meetinstrumenten. Oefentherapie is het belangrijkst deel van de behandeling binnen de sportkinesitherapie. We stellen oefeningen op die specifiek gericht zijn op je klacht en je sporttak. Hiermee zullen we de bewegingskwaliteit verbeteren en zorgen voor het verdwijnen van de klachten. Eens het bewegingspatroon geoptimaliseerd is, zal dit ook leiden tot het verminderen van de kans op herval en preventie van andere mogelijke blessures. Ben je op zoek naar een gerichte, efficiënte en gestructureerde aanpak van je sportblessures? Dan ben je bij onze sportkinesitherapeuten aan het juiste adres.

Manuele therapie

Binnen de manuele therapie proberen we, nog meer dan bij de klassieke kinesitherapie, verder te gaan dan enkel het behandelen van de symptomen. Een manueel therapeut gaat op zoek naar de onderliggende oorzaak en mogelijke factoren die je herstel kunnen belemmeren. Er wordt gekeken naar het lichaam in z’n geheel en de link tussen de verschillende lichaamsdelen wordt nauwkeurig doorgelicht. Een manueel therapeut kan heel specifiek een gewricht mobiliseren of manipuleren, in de volksmond ook wel ‘kraken’ genoemd. Naast de gewrichten worden ook spieren en zenuwen met gespecialiseerde technieken behandeld. Manuele therapie kan in vele gevallen een mooie aanvulling zijn op sportkinesitherapie en vooral op korte termijn je klachten verminderen. Om je probleem op lange termijn structureel op te lossen en te vermijden dat je in de toekomst hervalt, zal oefentherapie echter steeds van belang zijn.

Camille Dewaele behandelt een patiënt met dry needling

Dry needling

Dry needling is een behandelmethode waarbij met een dunne naald een triggerpunt in een spier tot ontspanning gebracht wordt. Dit triggerpunt is een opeenstapeling van spanning in enkele spiervezels van de spier en uit zich als een voelbare verharding bij palpatie. Deze triggerpunten kunnen overal in het lichaam lokale of uitstralende pijn uitlokken. Soms lokken ze ook een veranderde sensatie zoals druk of tintelingen uit. Het ontstaan van een triggerpunt kan primair van aard zijn, wat betekent dat de spier de bron van de klacht is. Daarnaast kunnen ze ook secundair ontstaan door de aanwezigheid van andere aandoeningen of functiestoornissen van pezen of gewrichten. Dry needling kan in beide situaties toegepast worden met als doel de vermindering van pijn of veranderde sensaties en draagt soms ook bij aan het verbeteren van de mobiliteit bij bewegingsbeperkingen van gewrichten. Dry needling pakt alleen de symptomen aan en dient dus gecombineerd te worden met oefentherapie om de onderliggende oorzaak van het ontstaan van deze triggerpunten te behandelen.

WIJ HELPEN JE GRAAG VERDER

Zit je met vragen en vind je niet meteen antwoorden op onze website? Vul het onderstaand formulier in. Je kan ons ook contacteren via info@kinact.be of bel ons op 015 68 00 43 en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.